DR. KARACAOĞLU - Este İstanbul

DR. KARACAOĞLU

Kurul Sertifikalı Plastik Cerrah, Plastik Cerrahi Profesörü, FEBOPRAS
Brief info

Dr. Ercan Karacaoglu, plastik cerrahi kariyerine 1995 yılında başladı, 2000 yılında GATA Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Dr. Karacaoglu, 2001 yılında Brown Üniversitesi, Rhode Island, ABD'de Estetik Cerrahi alanında klinik bursunu tamamladı. Plastik cerrahi alanında uzmanlaşmış uluslararası alanda saygın bir cerrahtır. Mesleki hayatına 2002 yılında Deniz Hastanesi'nde Plastik Cerrah olarak başladı ve kısa sürede estetik ve plastik cerrahi alanında adını duyurdu. Dr. Karacaoglu, Brown Üniversitesi, Rhode Island, ABD'de Estetik ve Meme Cerrahisi alanında ikinci klinik bursunu 2004 yılında tamamladı.

Akademik kariyerinde de öne çıkan Dr. Karacaoglu, Brown Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi gibi prestijli eğitim kurumlarında ders vererek birçok öğrenci ve meslektaşına öncülük etti. Dr. Karacaoğlu, 2010 yılından bu yana Memorial Group Hastanesi'nde çalışmakta olup yüz estetiği, endoskopik yüz gençleştirme, endoskopik boyun germe, meme estetiği, vücut şekillendirme gibi estetik cerrahi prosedürlerinde uzmanlaşmıştır.

Eğitim:

● Üniversite: İzmir Bornova Anadolu Lisesi

● Tıp Fakültesi: GATA Gülhane Tıp Fakültesi, 1992

Uzmanlık:

● Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı: GATA, İstanbul, Türkiye, Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölümü

Burslar:

Dr. Karacaoğlu, Amerika Birleşik Devletleri'nde aşağıdaki alanlarda aşağıdaki klinik bursları tamamlamıştır.

● Estetik ve Meme Cerrahisi Bursu: Brown Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Plastik Cerrahi Bölümü, Providence, Rhode Island, ABD (2000-2001)

● Meme Cerrahisi Bursu: Brown Üniversitesi, Alpert Tıp Fakültesi, Plastik Cerrahi Bölümü, Providence, Rhode Island, ABD, (2003-2004)

Akademik Kariyer ve Meslek:

● 2018'den beri: Bahçeşehir Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Plastik Cerrahi Bölümü, İstanbul, Türkiye'de Plastik Cerrahi Profesörü

● 2005-2010: Yeditepe Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Plastik Cerrahi Bölümü, İstanbul, Türkiye'de Plastik Cerrahi Doçenti

● 2003- 2004: Meme Cerrahisi Bursu (Öğretim ve Klinik Üyesi) Brown Üniversitesi, Tıp Fakültesi, RI Hastanesi, Plastik Cerrahi Bölümü Providence, Rhode Island, ABD

● 2002- Haziran 2003: Şef, Plastik Cerrahi Servisi Gölcük 600 Yataklı Deniz Hastanesi, Gölcük, Kocaeli Türkiye

● 2000- 2001: Estetik-Meme Cerrahisi Bursu Brown Üniversitesi, Tıp Fakültesi RI Hastanesi, Plastik Cerrahi, Providence, RI, ABD

● 1995- 2000: Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi İhtisası. GATA Askeri Tıp Akademisi, Haydarpaşa Eğitim Hastanesi, Kadıköy, İstanbul Türkiye.

Dr. Karacaoğlu'nun hakemli dergilerde 100'den fazla yayını, yerel, ulusal ve uluslararası sunumları, eğitim programları ve sempozyumları bulunmaktadır. Dr. Karacaoğlu Plastik ve Kozmetik Cerrahi üzerine bir kitap yayınlamış ve yine Plastik ve Kozmetik Cerrahi üzerine 20'den fazla kitap bölümü yayınlamıştır. 2022 yılında Springer tarafından yayınlanan ‘The Art and Science of Whole Body Contouring’ adlı uluslararası kitabın ortak editörüdür.

Dr. Karacaoğlu, uluslararası hakemli dergilerde ve kitaplarda 800'den fazla atıf almıştır.

Üyelikler:

● 2006'dan beri: EBOPRAS Kurul Sertifikası Üyesi (EBOPRAS, Avrupa Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kurulu)

● 2006'dan beri: ASPS (Amerikan Plastik Cerrahlar Derneği)

● 2004'ten beri: ISAPS (Uluslararası Estetik Plastik Cerrahi Derneği)

● 2003'ten beri: Türk Estetik Cerrahlar Derneği

● 1995'ten beri: Türk Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahlar Derneği

● 1992'den beri: Türk Tabipler Birliği

Esteistanbul Kliniği - Kişiye Özel Estetik Çözümler:

Dr. Ercan Karacaoğlu liderliğindeki Esteistanbul Kliniği, plastik cerrahide yüksek standartlı çözüm arayan hastalar için eşsiz bir adres olarak öne çıkıyor. Klinik, her hastanın ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş tedavi planları sunarak kişisel hedeflere ve gerçekçi estetik beklentilere uygun çözümler üretiyor. Esteistanbul Kliniği, yüz estetiği, endoskopik yüz gençleştirme, endoskopik boyun germe, vücut şekillendirme ve dolgu gibi modern estetik prosedürler yelpazesi en ileri teknolojilerle.

Uluslararası hastalara sunduğu hizmetlerle de dikkat çeken Esteistanbul Clinic, dünyanın dört bir yanındaki birçok hastaya kapılarını açıyor. Kliniğin deneyimli ekibi, yurtdışından gelen hastalar için konaklama, ulaşım ve ameliyat sonrası bakım gibi tüm detayları titizlikle planlayarak hastaların sadece tedaviye odaklanmasını sağlıyor.

Esteistanbul Clinic, Dr. Ercan Karacaoğlu'nun bilgi ve deneyimiyle estetik cerrahide her zaman kaliteyi ve hasta memnuniyetini ön planda tutuyor.